De praktijk

Sinds 2001 zijn wij werkzaam vanaf de Kalisstraat 4b.  In de loop van de jaren is het klantenbestand gestaag gegroeid, zodanig dat in 2006 een forse uitbreiding van de praktijk heeft plaatsgevonden. Praktijkoppervlak is toen zowat verdubbeld. Ook het team heeft zich uitgebreid van één dierenarts met twee assistente naar twee dierenartsen met drie paraveterinairen/assistentes. Tegenwoordig hebben we alle noodzakelijke moderne  apparatuur en met de ruimte kunnen we ook nog goed vooruit.

We blijven investeren in onszelf door nascholingen te volgen en zodoende op de hoogte te blijven van de nieuwste ontwikkelingen.

De balie

Bij de balie kunt u terecht om een afspraak te maken, of om voer of medicijnen te kopen. Alle over the counter producten kunt u bij onze assistentes afhalen, zoals ontwormings- en ontvlooiingsmiddelen. U kunt altijd langskomen om u huisdier te wegen, het huidige gewicht wordt dan in de patiëntenkaart genoteerd, zodat we daar een controle op kunnen houden.

De wachtkamer

In de wachtkamer kunt u voorlichtingsfilmpjes bekijken of de aanwezige folders inzien, maar we streven erna om de wachttijd zo kort mogelijk te maken. Om dat voor elkaar te krijgen werken wij op afspraak.

De behandelkamer

In de behandelkamer vinden alle consulten plaatst. Hier wordt uw huisdier nagekeken en behandeld. De hydrolische lift-tafel zorgt ervoor dat ook zware honden zelf op de tafel kunnen gaan staan met een klein opstapje.

De röntgenruimte 

In de röntgenruimte bevindt zich ons digitale röntgenapparaat. Hier maken wij de röntgenopnames, die daarna rechtstreeks overgezet kunnen worden op de computer, waar we de opnames met de eigenaar bespreken.

De operatiekamer 

De operatiekamer is voorzien van een zuurstofgenerator en een gasanaesthesie apparaat, zodat uw huisdier tijdens de operatie op een veilige manier in slaap wordt gehouden. Een hartfilmpje(ECG) is aanwezig voor de controle van het hart.

De opname ruimtes

Voor de grotere honden hebben we twee grote opname hokken met warmtelampen  erboven. In deze recovery houden wij de honden in de gaten als ze weer aan het bijkomen zijn van de narcose.

Voor kleinere honden en katten hebben we kleinere opvanghokken, waar ze met kruik en warmtelamp, eventueel met zuurstoftoevoer wakker kunnen worden.